De winkelwagen is leeg
De winkelwagen is leeg
Wijnacademie®

Nascholing Valpolicella

Nascholing Valpolicella

Valpolicella is een veelzijdig wijngebied in het noorden van Italië, aan de rechterzijde van het Gardameer. Van autochtone druivenrassen worden vier onderscheidende wijntypen gemaakt. Hier wordt gebruik gemaakt van het Pergola geleidingssysteem en staan wijngaarden soms op terrassen. Genoeg interessante aspecten aan dit wijngebied om dieper op in te gaan.

In deze workshop worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • het wijnbouwgebied en de verschillende productiezones;
  • de autochtone druivenrassen;
  • appassimento (het drogen van de druiven);
  • de verschillende wijnstijlen en de techniek van wijn maken;
  • de culinaire inzetbaarheid van de verschillende wijnstijlen;
  • de geschiedenis van Recioto en Amarone.

Bovendien zullen we wijnen proeven van de verschillende wijnstijlen.

Deze workshop maakt deel uit van het Valpolicella Education Program van het Consorzio Tutela Vini Valpolicella. Zij verzorgen ook het lesmateriaal. De workshop wordt afgesloten met een examen (multiple choice en blindproeverij) waarna bij goed resultaat het certificaat Valpolicella Scholar wordt uitgereikt!

Deze workshop nascholing wordt verzorgd door Peter van Ginkel. Hij is vinoloog van de Wijnacademie en Valpolicella Wine Specialist van het Consorzio Tutela Vini Valpolicella.

Evenement Eigenschappen

Startdatum wo 08-02-2023 19:30
Sluitingsdatum wo 01-02-2023
Prijs €60,00
Docent Peter van Ginkel
PE-punten 3
Locatie Maarn - De Twee Marken

Privacy reglement | Disclaimer | © 2021 Wijnacademie