De winkelwagen is leeg
De winkelwagen is leeg

Unieke wijnstudiereis Galicië

Dinsdag 2 juni 2020 –  zaterdag 6 juni 2020

Alle belangrijke DO’s en druivenrassen van dit cool climate Spanje

Programma

Deze prachtige en zoals gebruikelijk leerzame reis is samengesteld in samenwerking met de producenten, importeurs, de Wijnacademie en Vinos de España. We kennen Galicië van het wijngebied Rías Baixas en zijn signatuurdruif albariño. Frisse zeelucht snuiven in Val do Salnés en de uitdaging zien in het meer in binnenland gelegen Condado de Tea subgebied.

Galicië is zoveel meer

Maar Galicië is nog zoveel meer: stijle terrasvormige wijngaarden, diepe kloven uitgeslepen door langzaam meanderende rivieren als de Miño en Sil, fascinerende dorpen en steden en natuurlijk het Werelderfgoed Santiago de Compostela.

Aantal topproducenten

Gedurende deze reis ontdekken wij deze mooie gebieden, de invloed van het micro- en meso klimaat op de verschillende autochtone druivenrassen en wijnen, de historie, de onderscheidende keuken en vooral de enorme gastvrijheid. We maken in de gebieden kennis met zowel een aantal topproducenten als producenten die karakteristiek voor de regio zijn, van klein tot groot.

Afwisselend programma

Onderstaand vind je het afwisselende programma. Wijzigingen voorbehouden. Deze reis wordt begeleid door Rudolf Nipius RV (specialisatie Spanje), Ibert van der Waal MV, beiden docent aan de Wijnacademie en Klazien Vermeer RV, opleidingsmanager Wijnacademie.

Galicia (Galicië op z’n Nederlands) is een autonome regio met een geheel eigen cultuur en taal: Gallego. Naast de bekende DO Rías Baixas vallen Ribeiro, Monterrei, Ribeira Sacra en Valderorras onder de regio. Het gebied Bierzo, pal ten oosten van Valdeorras, valt onder de regio Castilla y León.

Programmaonderdelen

Wijzigingen zijn voorbehouden

  • Bezoek in Galicië van de wijnstreken Rias Baixas, Ribeiro, Ribeira Sacra, Valdeorras en proeverijen bij topproducenten in deze regio
  • Ontdekken van de authentieke keuken en enorme gastvrijheid
  • Ontdekken van Santiago de Compostela
  • Boottocht over zee en bezoek imposante oester, mossel en jacobsschelpen platform
  • Blendingsessie
  • In hotel Sanxenxo met uitzicht op zee twee uur gebruik van de spa

Info

  • Prijs op basis van 2-persoonskamer circa €1295,00 inclusief vliegreis, begeleiding, busvervoer, hotels, genoemde gezamenlijke lunches en diners.
  • Er geldt een toeslag voor een 1-persoonskamer.van €200,00
  • De reis wordt begeleid door Ibert van der Waal MV, Rudolf Nipius en Klazien Vermeer. 
  • Voor RegisterVinologen worden er PE- punten toegekend ivm met de herregistratie.
  • Dinsdagavond 2 juni tot zaterdagavond 6 juni 2020
Wijnreis Gallicië
Wijnreis Gallicië

Programma (onder voorbehoud)

Dag 1: dinsdagavond 2 juni 2020 Vertrek vanuit  Amsterdam  en aankomst in Oporto. Overnachting in hotel, eventueel diner. Dit heeft de voorkeur boven vertek woensdagochtend 6 uur. (3.00 op vliegveld....)

Dag 2: woensdag 3 juni 2020
Heerlijk ontbijten en vertrek van Porto naar Noord Spanje. Ten noorden van Monção en Melgaço ligt Condado de Tea in het dorp Salvaterra de Miño. Wij bezoeken in dit gebied het prachtige Pazo San Mauro, eigendom van het beroemde Riojahuis Marqués de Vargas. Naast albariño speelt loureira hier ook een rol.
We proeven ook een aantal mooie Riojawijnen van Marqués de Vargas uit 2015, waar we sinds de vorige reis naar Spanje warme herinneringen aan hebben. www.pazosanmauro.com.

’s Middags staat een bezoek gepland aan de bodega en wijngaarden van Adega Ramón do Casar in het Ribeiro gebied. In het dorpje Castrelo do Miño is goed te zien en ervaren wat de Miño rivier hier betekent voor het gebied. Treixadura is hier op zijn best. Ramón bezit een tiental ha wijngaard en zal ons voldoende inwijden in het relatief onbekende gebied Ribeiro.
We testen hier ons gevoel voor de ultieme blend met de diverse autochtone rassen in een competitieve blendingsessie.www.ramondocasar.es

We overnachten in een prima hotel in Ourense, een regionaal stadje met een aantal leuke bars en restaurants.

Dag 3: donderdag 4 juni 2020
Na vroeg ontbijt vertrekken we verder landinwaarts naar A Rúa in het hart van het Valdeorras gebied. Rafael Palacios, telg uit een beroemde Riojafamilie, maakt hier sinds 2004 op hoogte de beste godellowijnen uit deze regio. Bezoek aan de indrukwekkende wijngaarden, uitgebreide proeverij van de verschillende cuvée’s. Rafael gelooft in wit, hier dus geen rode mencía. www.rafaelpalacios.com.

Hierna vertrekken wij na de lunch in de omgeving naar het aangrenzende wijngebied Bierzo. Bierzo valt officieel onder de regio Castilla y León en specialiseert zich in vooral mencía. Wij bezoeken Bodegas Cuatro Pasos in Cacabelos. Rood (en iets rosé) is hier de standaard. Heerlijke afwisseling na al een paar dagen vooral wit genoten te hebben. www.cuatropasos.es.

Vanuit Cacabelos de transfer naar het beroemde Santiago de Compostela, een must see als je naar Galicië gaat. Bezoek aan de wereldbekende kathedraal en wandeling door het leuke oude centrum. We dineren en overnachten in Santiago.

Dag 4: vrijdag 5 juni 2020
Na ontbijt vertrek naar het hart van Rías Baixas: Cambados. Imposante kustplaats met monumentale gebouwen als het Palacio Fefiñanes en de stijlvolle Parador de Cambados. Martín Códax is hier een grote toonaangevende producent. Tevens hebben we hier de mogelijkheid om hun wijnen uit Bierzo (net geen Galicië meer) te proeven.
Vervolgens een bezoek aan het ‘net wat andere’, stijlvolle Agro de Bazán, een van de eerste bedrijven die sinds 1988 succesvol albariño op hoger niveau gingen maken. Lunch natuurlijk afgestemd op de vele zeevruchten die hier gekweekt worden. Misschien ook wat rood van de zusterbodega Baigorri uit Rioja…www.martincodax.com en www.agrodebazan.com.

Hierna maken we een boottocht om de imposante oester, mossel en jacobsschelpen platforms te bezoeken. Galicië leeft van de visserij en mossel-, oester- en jacobsschelpenteelt! We overnachten aan de kust in het pittoreske Sanxenxo met fantastisch uitzicht op de zee! In dit mooie hotel kunnen we ook 2 uur gebruik maken van de spa. Na het zelf in te vullen diner maken we dit stadje veilig tot we geen zin meer hebben.

Dag 5: zaterdag 6 juni 2020
Na het ontbijt vertrekken we weer richting Portugal. Dit noordelijk gedeelte van het Vinho Verde gebied is bekend vanwege de hoge kwaliteit.  Alvarinho is op z’n best in Monção en Melgaço. We bezoeken Quinta de Soalheiro, een topper in alvarinho en Quinta do Ameal dat zich meer toelegt op loureiro. www.soalheiro.com en www.quintadoameal.com.

In de buurt van Ponte de Lima genieten we van een lange liquide lunch en eind van de middag stappen we verzadigd in de bus naar Oporto.terug. We nemen 's avonds om 20.55 het vliegtuig naar Amsterdam waar we rond 00.30 uur weer een bijzondere ervaring rijker terugkomen op vertrouwde bodem.

Inbegrepen in de reissom

De voorlopige reissom voor deze reis is circa € 1295,00,- per persoon, hierbij is inbegrepen:

  • vlucht met KLM naar Oporto en retour (rechtstreeks)
  • luchthavenbelasting en toeslagen*
  • vervoer in luxe bus voor alle programmaonderdelen met eigen chauffeur
  • alle overnachtingen in luxe en sfeervolle hotels, inclusief 2 uur gebruik van de spa
  • alle ontbijten, alle lunches en diners in het programma
  • drinkwater in de bus
  • reisbelegeiding door Rudolf Nipius RV (specialisatie Spanje), Ibert van der Waal MV, beiden docent aan de Wijnacademie en Klazien Vermeer RV, opleidingsmanager Wijnacademie
  • tips voor restaurants voor de vrije lunches en diners
  • bezoek wijnhuizen, inclusief proeverijen en blendingsessie.

Data

Niet inbegrepen

  • vrij diner op vrijdagavond in Sanxenxo.
  • persoonlijke uitgaven
  • reis- en annuleringsverzekering

* Onder luchthavenbelasting en toeslagen wordt verstaan: luchthavenbelastingen, veiligheidstoeslagen en brandstoftoeslagen.

Boek direct
Wijnreis Galicië

Privacy reglement | Disclaimer | © Wijnacademie