Top Navigation

Rik Timmer (1996), jongste Vinoloog van de Wijnacademie

Ik werk sinds mijn vijftiende in de horeca. Vanaf dat moment was ik direct gefascineerd door het product wijn. De klasse die het kan uitstralen aan tafel, de oneindige discussies die erover gevoerd worden en het plezier waarmee het gedronken wordt. Ik heb ervaring opgedaan in verschillende restaurants waaronder: Castell Bites & Steaks, Mario Uva, Jaimie van Heije en Dodici. In die tijd ben ik wijncursussen gaan volgen bij Vinoloog Gabrielle Salvatore.

Momenteel mag ik zelf de titel Vinoloog van de Wijnacademie dragen en ben ik de jongste Vinoloog van Nederland. Ik heb ontzettend veel geleerd van de lessen van de Wijnacademie en heb hiervan genoten.

Samen met Alessandro Uva, eigenaar van restaurant Mario Uva, heb ik nu een eigen wijnimportbedrijf. Vinidirisa is de naam. Vinidirisa is een bedrijf dat zich bezighoudt met de import en verkoop van kwaliteitswijnen uit Italië. Daarnaast verzorgen wij wijnproeverijen voor bedrijven en particulieren. Ook hier draagt de titel Vinoloog enorm aan bij!

Pin It on Pinterest

Share This