De winkelwagen is leeg

“Verslag van een proefavond van de Proefgroep 'Den Haag en omstreken'!”

Lesverslag 2018

Onze proefgroep heeft dertien leden. Velen komen uit Den Haag en omstreken. Mede door onze warme uitstraling hebben we echter ook leden uit Dordrecht, Numansdorp en zelfs uit Amsterdam weten aan te trekken. Twee derde van de leden zit professioneel in de wijn of de horeca, en de rest doet de opleiding uit hobby-overwegingen. Eén van ons is leraar op het ROC Mondriaan, voor hospitality onderwijs, en we zijn in de gelukkige omstandigheid dat we daar eens per twee weken bijeen mogen komen in een proeflokaal. Glazen, spuugbakken, waterkannen, alles is aanwezig. Super!

Lees verder

“Terug de schoolbank in”

Lesverslag 2018

Op de vraag vroeger of ik wist wat ik wilde worden, antwoordde ik steevast: journalist. Tegenwoordig vraag ik mij af of de meeste mensen überhaupt al weten wat ze willen worden als ze later groot zijn, ook volwassenen. Al tien jaar werk ik met veel plezier in de media (tv) en daar hield ik mij ook vooral mee bezig, totdat ik kennismaakte met de wijnwereld.

Lees verder

“Met veel zin ging ik 2 oktober weer naar Maarn voor weer een lesdag vinologie. ”

OPLEIDINGSJAAR 2017-2018

Met veel zin ging ik 2 oktober weer naar Maarn voor weer een lesdag vinologie.

Het woord van de ochtend was NUANCE. De proefochtend van les 1 zal ons nog lang heugen voorspelt Robert Handjes (de ‘watertjes’, weinig genuanceerde smaken, wel heel duidelijk). Tijdens les 2 leerden we een aantal druivenrassen onderscheiden via analytisch proeven. Proefden we ook de herkomst van de druiven? Op naar nog meer onderscheidend vermogen: nu in les 3 is de insteek weer heel anders, met het thema Oogstjaren.

Lees verder

“Een eik is een boom, maar een boom is niet altijd een eik”

OPLEIDINGSJAAR 2016-2017

Met deze gevleugelde woorden illustreert wijndocent Robert Handjes zijn laatste ochtendles van dit vinologisch schooljaar. De realiteit komt keihard binnen: dit is echt de laatste proefles. Vanaf nu zal hij ons niet meer leiden door het wereldwijde woud van wijngaarden, de karakteristieke kenmerken van druivensoorten of klimatologische wetenswaardigheden. Slechts twee lessen scheiden ons van de examens, terwijl ik het gevoel heb dat we nog maar net begonnen zijn…

Lees verder

Privacy reglement | Disclaimer | © Wijnacademie