De winkelwagen is leeg
De winkelwagen is leeg

Professionele wijnstudiereis Zuid-Afrika 2020 (vol) 

Periode : 3 maart 2020 – 13 maart 2020

extra verlengd met 2 dagen Hermanus in de Hemel en Aarde Vallei

Programma

Voor de derde maal organiseren we vanuit de Wijnacademie een fantastische én leerzame reis naar Zuid-Afrika voor vinologen, oud-studenten en aankomend vinologen. Het programma is in concept en wordt wederom bijzonder en zeer aantrekkelijk. Deze wijnstudiereis is samengesteld door Sara Channell (Wines Of South Africa), Udo Göebel MV, (docent Zuid-Afrika aan de Wijnacademie), Frank Jacobs (voorzitter Wijnacademie) en Klazien Vermeer (opleidingsmanager Wijnacademie)

Tijdens de reis ligt de nadruk op het bezoeken van wijnhuizen, proeverijen en workshops. Maar we gaan ook genieten van cultuur, natuur en lekker eten. Veel variatie, verdieping en wederom verbazing. Er is voldoende tijd uitgetrokken voor het bekijken van Stellenbosch, Franschhoek en Hermanus. Bij de bezoeken aan de wijnhuizen wordt de groep zoveel mogelijk ontvangen door de eigenaar of wijnmaker voor een VIP-behandeling.

Programma-onderdelen

wijzigingen zijn voorbehouden

  • Chenin Blanc tasting en dinner
  • Proeverijen bij top wijnmakers
  • Picknick in de wijngaard
  • Presentatie over het Old Vines Project van Rosa Kruger met aansluitend een wijn-spijsdiner
  • Snoekbraai
  • Leerzaam bezoek aan een experimentele wijngaard met verschillende klonen
  • Riviercruise met proeverij aan boord
  • Vrije tijd in Hermanus, Franschhoek en Stellenbosch

Info

  • Prijs op basis van 2 persoonskamer circa €3250,00 inclusief vliegreis, busvervoer, hotels, genoemde gezamenlijke lunches en diners.
  • Toeslag 1- persoonskamer €500,00. Het aantal 1-persoonskamers is beperkt.
  • De reis wordt begeleid door Udo Göebel, Frank Jacobs en Klazien Vermeer.
  • Voor RegisterVinologen worden er 10 PE- punten toegekend ivm met de herregistratie.

Data

  • planning:di 3 maart 2020 – vr 13 maart 2020 
  • aantal dagen/nachten: 10 nachten/11 dagen

Programma (onder voorbehoud)

dinsdag 3 maart

  • Verzamelen op Schiphol 07:10
  • Vertrek vlucht Amsterdam-Kaapstad 10:15
  • Aankomst Kaapstad 22:40

Welkomstbubbel en verblijf gedurende 7 nachten in Stellenbosch in het Stellenbosch Hotel of Protea Hotel

woensdag 4 maart Stellenbosch

  • 09:15 vertrek hotel
  • 10:00 - 12:00 WOSA presentatie
  • 12:00 - 14:00 vrije tijd en lunch op eigen gelegenheid in Stellenbosch
  • 14:00 - 16:00 CWG proeverij
  • 16:30 retour hotel; opfrissen
  • 18:30 Chenin Blanc tasting/dinner

donderdag 5 maart Stellenbosch/Breedekloof

  • 09:00 vertrek hotel
  • 09:30 - 11:15 Bubbly tasting Simonsig
  • 12:30 - 16:00 Breedekloof lunch & tasting @ Bosjes
  • 17:30 proeverij bij Kanonkop
  • 19:00 snoekbraai bij Kanonkop

vrijdag 6 maart Stellenbosch / Constantia

  • 09:00 vertrek hotel
  • 10:00 - 12:00 proeverij Steenberg of Eagles Nest
  • 12:15 - 14:30 proeverij en lunch bij Klein Constantia
  • 15:30 - 17:00 proeverij Reyneke
  • 18:00 Old Vines dinner

zaterdag 7 maart Stellenbosch

  • 09:15 vertrek hotel
  • 10:00 proeverij Muratie
  • 12:00 - 15:30 picknick lunch bij Delheim
  • 15:30 - 17:30 vrije tijd
  • 18:30 proeverij en diner in Stellenbosch (Cape Site Specific)

zondag 8 maart Swartland/Voor-Paardeberg

  • 09:30 vertrek hotel
  • 10:00 - 11:30 koffie/chocolade/grappa/bier bij Spice Route (op eigen kosten)
  • 12:00 – 16:30 proeverij Swartland en Voor-Paardeberg bij Scali, inclusief picknick lunch
  • 18:00 vrije tijd en diner op eigen gelegenheid in Stellenbosch

maandag 9 maart Franschhoek

  • 09:15 vertrek hotel
  • 10:15 - 13:30 proeverij en lunch La Motte
  • 14:00 - 15:30 Mullineux/Leeu Passant proeverij
  • 16:00 - 18:00 vrije tijd in Franschhoek
  • 18:45 diner Banhoek Producers combined

dinsdag 10 maart Stellenbosch/Hermanus

  • 08:45 bagage klaarzetten en uitchecken
  • 09:00 vertrek hotel
  • 10:00 - 11:30 proeverij Almenkerk
  • 11:30 - 14:30 lunch @ Oak Valley
  • 15:00 - 16:30 proeverij Wijnskool Bartho Eksteen
  • 17:30 aankomst Hermanus (2 nachten)
  • 18.00 vrije tijd en diner op eigen gelegenheid in Hermanus

woensdag 11 maart Hermanus

  • 09:15 vertrek hotel
  • 10:00 - 11:30 Anysbos
  • 11:30 - 15:00 proeverij Botrivier wines en lunch bij Gabrielskloof
  • 15:45 - 16:45 bezoek wijnbar Wine Glass of even terug naar hotel
  • 18:00 Klein Rivier cruise met proeverij en braai i.s.m. Springfontein

donderdag 12 maart Hermanus => A'dam

  • 09:00 bagage klaarzetten en uitchecken
  • 10:00 - 12:00 Bosman Clone Garden Hermanus
  • 12:30 - 15:30 proeverij en lunch bij Creation – Visit Pebbles Project
  • 15:30 vertrek via Caledon
  • 17:00 (licht) diner bij Longridge (met proeverij Grangehurst)
  • 21:15 vertrek richting luchthaven; aankomst 22:00

vrijdag 13 maart

  • 00:30 vertrek vlucht Kaapstad-Amsterdam
  • 11:15 aankomst Amsterdam

Inbegrepen in de reissom

De voorlopige reissom voor deze reis is € 3250,- per persoon, hierbij is inbegrepen:

  • vlucht met KLM naar Kaapstad en retour (rechtstreeks)
  • luchthavenbelasting en toeslagen*
  • vervoer in luxe bus voor alle programmaonderdelen met eigen chauffeur
  • alle overnachtingen in luxe en sfeervolle hotels
  • alle ontbijten, alle lunches en diners in het programma
  • drinkwater in de bus
  • reisbegeleiding door Udo Göebel, Frank Jacobs en Klazien Vermeer
  • tips voor restaurants voor de vrije lunches en diners
  • bezoek wijnhuizen, inclusief proeverijen

Niet inbegrepen

  • vrije lunches en diners
  • persoonlijke uitgaven
  • reis- en annuleringsverzekering

* Onder luchthavenbelasting en toeslagen wordt verstaan: luchthavenbelastingen, veiligheidstoeslagen en brandstoftoeslagen

De reis is volgeboekt. U komt op de wachtlijst.

Reservering op volgorde van binnenkomst van het inschrijfformulier.

Privacy reglement | Disclaimer | © Wijnacademie