Top Navigation

Wie heeft de beste wijnkennis en wint de Wijnacademie Wisseltrofee?

Wijnacademie stimuleert wijnkennis met trofee

vlnr; Hidde de Graaf (MBO Landstede), Guus Simons (De Rooi Pannen), Eric Jansen (Noorderpoort College)

Maarn, woensdag 20 juni 2018. Maandagmiddag ontvingen Hidde de Graaf (18 jaar), Guus Simons (22 jaar) en Eric Jansen (29 jaar) de Wijnacademie Wisseltrofee vanwege hun uitstekende kennis op het gebied van wijn. De wedstrijd werd voor de 5de keer gehouden om hotelscholen en ROC ’s te stimuleren de kennis bij studenten zo goed mogelijk te laten aansluiten op de vinologenopleiding. Hidde (MBO Landstede) en Guus (De Rooi Pannen) hebben het examen behaald met een gelijke eindstand en delen de 1e plaats in de competitie om de Wisseltrofee Wijnbrevet SDEN 3. Beiden hebben een gratis plaats op de Vinologenopleiding gewonnen. Eric Jansen (Noorderpoort Groningen) is de winnaar van de Wisseltrofee Wijnoorkonde SDEN 2 en heeft een gratis vervolgcursus SDEN3 gewonnen. Sam van Orsel (ROC Leiden) behaalde de tweede plaats.

De feestelijke diploma uitreiking en huldiging vond plaats op de Wijnacademie te Maarn. De trofee werd overhandigd door Ton Wortelboer, het diploma door Hans Burghoorn vanuit het SDEN Examenbureau. Ton Wortelboer was vier jaar geleden met organisator Klazien Vermeer (Wijnacademie) initiatiefnemer om deze wedstrijd weer gestalte te geven en het wijnonderwijs op de scholen een impuls te geven. Voor de docenten die massaal hun leerlingen kwamen aanmoedigen was het minstens zo spannend. De organisatie is tevreden over de goede opkomst van de scholen, die zich onderling durven meten!

Deelnemende examenkandidaten en docenten van deelnemende scholen

Wedstrijd

Dit jaar deden in totaal 36 leerlingen van 12 opleidingsinstituten mee aan de wedstrijd. Er werd getest op parate wijnkennis en proefkunde. De docenten worden volledig betrokken bij de wedstrijd en middels speciale docentendagen op de hoogte gehouden. De deelnemende scholen: Aventus Apeldoorn, De Rooi Pannen, Deltion College, Horizon College, Landstede Groep, Noorderpoort College, Rijn IJssel Vakschool, ROC Friesland College, ROC Leiden, ROC Mondriaan, ROC van Amsterdam en een goede nieuwkomer Zoomvliet hotelschool.

Wijnacademie
Sinds 1974 is de Wijnacademie hét kennisinstituut op het gebied van wijn en gedistilleerd, dat exclusief de hoogste opleidingen voor drankenkennis biedt, zoals Vinoloog en Liquorist van de Wijnacademie, plus het begeleidingstraject voor Magister Vini. De examens worden afgenomen door de branche erkende Stichting Dranken Examens en Normering. De intensivering van de samenwerking met het beroepsonderwijs vormt onderdeel van de algemene stimulering van de drankenkennis in Nederland.

Voor informatie: www.wijnacademie.nl
Facebook: http://www.facebook.com/pages/Wijnacademie/151305424931490
Twitter: @dewijnacademie

Pin It on Pinterest

Share This