Nascholing Vinologen – Vinificatie

Nascholing Vinologen – Vinificatie

PE-punten in het KwaliteitsRegister Vinologen: 4 punten.

Docent: Gerhard Horstink

Programma

  • Introductie
  • Witte-wijnbereiding: werking en effect van bâtonnage
  • Voorbeeldwijnen (3 à 4)
  • Rode-wijnbereiding: werking en effect van macération carbonique
  • Voorbeeldwijnen (3 à 4)
  • Afwijkingen in wijn:
  • effect van Brettanomyces gist
  • effect van aceetaldehyde vorming
  • voorbeelden in wijn (3 à 4)

De kosten voor de cursus bedragen € 75,00 incl. BTW.

Deze activiteit is geaccrediteerd voor PE-punten in het KwaliteitsRegister Vinologen

Uiterste datum van inschrijving is 1 maand voor aanvang.

 

Voorbereiding

  • Doornemen van hoofdstuk 6, Vinificatie, uit de syllabus van de Wijnacademie (voorkeur versie vanaf 2015) 
  • Kennis hebben van de diverse stappen in het wijnbereidingsproces van (droge) witte wijn en rode wijn.

 

Evenement Eigenschappen

Startdatum 04-10-2021 13:00
Sluitingsdatum 27-09-2021 12:00
Prijs per persoon €75,00
Locatie Maarn - De Twee Marken