Tijdens de Liquoristen opleiding leert u de volgende dranken proeven en herkennen.
Nr | Drank | Eigenschap | Eigenschap |
---|---|---|---|
1 | Absint | ||
2 | Anijsdranken | - Ongezoet (gedistilleerd) | |
- Gezoet (likeur) | |||
3 | Aquavit | - Blank | |
- Geel | |||
4 | Beerenburg | ||
5 | Kruidenbitter | - Ongezoet | |
6 | Brandewijn | - Blank | |
7 | Gin | - Blank | |
8 | Jenever | - Jonge/graan jenever | - Blank (niet geel) |
- Oude jenever | - Blank (licht getint, niet geel) | ||
9 | Korenwijn | ||
10 | Cachaça | - Blank | |
11 | Rum | - Blank | |
- Bruin | |||
12 | Tequila | - Blank | |
13 | Mezcal | - Blank | |
14 | Vieux | ||
15 | Wodka | - Blank | |
16 | Vruchtenjenever | - Bessen | |
- Citroen | |||
17 | Vruchtendistillaten | - Calvados | |
- Kirsch | |||
- Poire Williams | |||
18 | Whiskydistillaten | - American Whisky | - Bourbon |
(geen Moonshine) | - Rye | ||
- Irish Whisky | |||
- Scotch Whisky | - Blended Whisky | ||
- Malt | |||
- Peated | |||
19 | Wijndistillaten | - Armagnac | - Gekleurd |
- Brandy | - Gekleurd | ||
- Cognac | - Gekleurd | ||
- Grappa | - Blank | ||
- Marc | - Geel | ||
20 | Likeuren | - Emulsie likeuren | - Advocaat |
- Cream Likeuren | |||
- Kruiden/Specerijen likeuren | - Kaneel | ||
- Kruiden | |||
- Vanille | |||
- Vruchtenlikeuren | - Abrikoos | ||
- Banaan | |||
- Citroen | |||
- Framboos | |||
- Kers | |||
- Mandarijn | |||
- Sinaasappel | |||
- Zwarte bessen/Crème de Cassis | |||
- Zaden/noten/pitten likeuren | - Amandel/Amaretto | ||
- Chocolade | |||
- Koffie | |||
- Whisky likeuren | - American/Irish of Scotch | ||
Patroonstraat 1
3861 RN Nijkerk
T: 088 6009600
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Opleidingsmanager Wijnacademie
Klazien Vermeer
T: 06 49604158
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Opleidingslocatie
De Twee Marken
Trompplein 5
3951 CR Maarn
KVK nr: 411 592 66
Btw nr: 8037.88.186 B 012 090
Privacy reglement | Disclaimer | © Wijnacademie