Top Navigation

Gedistilleerdbrevet

Gedistilleerdbrevet

Gedistilleerdbrevet

Achter iedere fles gedistilleerd gaat een boeiende en verrassende wereld schuil. Een sensatie van smaak, een specifieke productiemethode, een nieuw productiegebied of zelfs een compleet nieuw ingrediënt.
Werkt u in een slijterij, restaurant of wilt u gaan werken met gedistilleerd? Kunt u ook zo genieten van een heerlijke Schotse whisky, Hollandse jenever of Russische Wodka? Dan bent u waarschijnlijk ook benieuwd naar het verhaal achter het etiket.

Aangezien het aanbod gedistilleerd docenten beperkt is start de Wijnacademie zelf een opleiding Gedistilleerdbrevet.
Dit brevet geeft toegang tot de Opleiding tot Liquorist, zie liquoristen.

De reeds geplande data in 2018 gaan helaas niet door i.v.m. te weinig aanmeldingen.
We zijn bezig met nieuwe data in te plannen in april 2019. U kunt zich alvast onder voorbehoud inschrijven via onderstaand formulier.

Data: start in april 2019.
Tijd: 10.00 - 17.00 uur
Locatie: Maarn
Docenten: Michel van Tuijl en Thijs Akkerman
Kosten €275,00 incl BTW (onder voorbehoud)

 

Inschrijven cursus GedistilleerdBrevet krul

Wat houdt het Gedistilleerdbrevet in?

Vanzelfsprekend is er veel aandacht voor de theoretische kennis. Tijdens de opleiding komt het proces van mouten, branden en distilleren aan bod. Ook de opbouw van praktische kennis komt uitvoerig aan de orde, waarbij het binnenlands- en buitenlands gedistilleerd zoals jenevers, whisk(e)ys, cognacs, grappa en likeuren worden geproefd. Natuurlijk wordt er ook gekeken naar nieuwe trends.

U leert onder andere:

  • de kenmerken van grondstoffen voor gedistilleerde dranken
  • het distillatieproces van verschillende dranken
  • het geven van verkoopadvies voor gedistilleerde dranken
  • Europese wet- en regelgeving betreffende gedistilleerd
  • gezondheid en verantwoord alcoholgebruik

Voor Wie?
Is het Gedistilleerdbrevet iets voor mij?

De opleiding Gedistilleerd leidt u op voor het Wijnacademie Gedistilleerdbrevet (SDEN3). De inhoud van de opleiding is zeer waardevol voor medewerkers/eigenaren van Slijterij of Horeca onderneming. Door de kennis van het Gedistilleerdbrevet kunt u beter beoordelen bij inkoop en adviseren bij verkoop. Door het uitgebreide proeftechnische gedeelte naast de nodige theoretische kennis is dit het ideale opstapje voor de Liquoristen opleiding van de Wijnacademie.

Opleidingskenmerken
De opleiding wordt momenteel door een beperkt aantal aanbevolen docenten gegeven, maar de verwachting is dat dit de komende tijd zal uitbreiden. Door dit gegeven worden de specifieke opleidingskenmerken door de aanbevolen docent zelf ingevuld. Wij verwijzen u dan ook graag door naar onze Aanbevolen docenten!

Pin It on Pinterest

Share This