De winkelwagen is leeg
De winkelwagen is leeg
Wijnacademie®

Wijnstudiereis Champagne

Champagnereis Wijnacademie 17 april t/m 20 april 2023

Onder de bezielende leiding van Gert Crum zal er een 4-daagse Champagnereis plaatsvinden voor vinologen en registervinologen. Een unieke ervaring om met deze Champagnekenner en meesterverteller deze wijnregio te ontdekken. Gert Crum heeft al zijn jarenlange connecties aangesproken en prachtige bezoeken ingepland.

Op deze reis kom je bij onder andere bij: Domaine Marzilly (winemaker of the year 2020), Veuve Fourny & Fils in Vertus, Philipponnat, Charles Heidsieck, Champagne Mailly Grand Cru (een coöperatie) en er vinden bezoeken plaats aan tal van wijngaarden in de Côte des Blancs en de Montagne de Reims.

De reiskosten bedragen € 1.150,- inclusief busreis, overnachtingen, lunches en diners.

Er zijn slechts 30 plekken, dus meld je snel aan!

Concept programma Champagnereis 17 april t/m 20 april 2023

Maandag 17 april

Ochtend: heenrijden vanuit Soesterberg met onderweg lunch.

15.00 u:  Bezoek aan Domaine de Marzilly/Champagne Ullens in Hermonville. Ontvangst, rondleiding en proeverij op dit pas in 2012 gecreëerde bedrijf.

17.30 u:  Naar het hotel: Hôtel Ibis Styles Reims Centre, 21 Boulevard Paul Doumer, Reims.

19.30 u:  ‘Diner’ bij The Glue Pot, 49 Place Drouet d’Erlon.

Dinsdag 18 april

08.30 u:  Vertrek vanuit het hotel naar Vertus.

10.00 u:  Ontvangst bij Champagne Veuve Fourny & Fils, 5 rue du Mesnil. Emmanuel en Charles Fourny. Rondleiding en proeverij.

12.00 u:  Vertrek bij Veuve Fourny. Richting Avize via Les Mesnil en Oger.

12.30 u:  Lunch bij restaurant Les Avisés. Wellicht ontmoeting met Anselme Selosse.

14.30 u:  Vertrek vanuit Avize. Door de wijngaarden van Avize, Cramant en Oiry naar Mareuil-sur-Aÿ.

15.00 u:  Bezoek aan Champagne Philipponnat met Charles Philipponnat. Bezoek aan Clos des Goisses, rondleiding kelders en proeverij.

17.30 u:  Vertrek en retour naar Reims.

19.30 u:  Diner bij restaurant Au Cul de Poule, 46 Boulevard Carteret.

Woensdag 19 april

09.00 u:  Vertrek vanuit het hotel naar Champagne Charles Heidsieck.

09.30 u:  Bezoek aan Champagne Charles Heidsieck. Ontvangst door M. Stéphane Leroux en M. Maxime Watelet. Bezoek aan prachtige kelders en proeverij.

11.45 u:  Vertrek bij Champagne Charles Heidsieck, richting Chigny-les-Roses.

12.30 u:  Lunch bij Couvert des Vignes, 4bis Place Pommery in Chigny-les-Roses.

14.15 u:  Vertrek richting Ludes-Craon.

14.30 u:  Bezoek aan Champagne Bérêche & Fils in Craon. Ontvangst door Raphaël Bérêche. Rondleiding en proeverij.

16.00 u:  Vertrek richting Mailly.

16.15 u:  Bezoek aan Champagne Mailly Grand Cru – een coöperatie.

18.00 u:  Vertrek richting Reims.

19.30 u:  Diner bij Brasserie le Boulingrin, 31 rue de Mars.

Donderdag 20 april

09.00 u:  Vertrek uit het hotel. Met koffer en dergelijke!

09.30 u:  Bezoek aan Champagne Roederer, rue de Savoye, Reims. Ontvangst door Jean-Baptiste Lecaillon. Rondleiding en proeverij.

12.00 u:  Vertrek richting Nederlands via Charlesville-Mézières. 

13.00 u:  Lunch in Rethel, bij Le Marcassin, 26 Place de la République.

 

Evenement Eigenschappen

Startdatum ma 17-04-2023 8:00
Sluitingsdatum ma 27-03-2023
Prijs De prijs is 1.150,= euro (toeslag eenspersoonskamer 165,= euro)
Docent Gert Crum
PE-punten 2

Privacy reglement | Disclaimer | © 2021 Wijnacademie