
Door Lars Daniëls MV
Over bekende en minder bekende fouten en onvolkomenheden in wijn.
Fouten in wijn zijn ergerlijk en soms onacceptabel. Wijn is een van de weinige producten waarvoor je (zo nu en dan veel) geld moet betalen zonder de zekerheid te hebben dat hij technisch foutloos is. Dus is het voor consumenten en verkopers belangrijk om te weten wat fouten en onvolkomenheden in wijn zijn en hoe je ze kunt ontdekken. Wijnproducenten moeten weten hoe missers ontstaan en hoe ze voorkomen of beperkt kunnen worden.
Deel 1 (maandag 7 februari 2022)
- Algemene introductie: het belang van fouten leren herkennen, onze gevoeligheid, verschil tussen onvolkomenheden en fouten etc. Wat is een fout?; hoe herken je deze?; hoe erg is het?; wat kun je eraan doen?; en hoe gaat men om met de problematiek.
- Kurk
- Oxidatie
- Vluchtig zuur
Deel 2 (maandag 14 februari 2022)
- Korte herhaling algemene introductie
- Reductie
- Brett
- Foute bacteriën
- Overige fouten en onvolkomenheden (o.a. wijnsteen, groene geuren, petroleum, UTA, aardgeur, smoke taint)
Evenement Eigenschappen
Startdatum | ma 07-02-2022 20:00 |
Sluitingsdatum | ma 07-02-2022 12:00 |
Prijs | €25,00 |
Docent | Lars Daniëls MV |
PE-punten | 2 |
Locatie | Webinar |
De inschrijving is gesloten. Neem contact op met het secretariaat.