Top Navigation

Bierbrevet

bierbrevet

Bierbrevet

Deze cursus is bedoeld voor werknemers/eigenaren van Slijterijen en horeca ondernemingen maar is ook geschikt voor bierliefhebbers. De cursus besteed veel aandacht aan bier proeven en vergelijken maar de theorie staat centraal. Zo leert u alles over het schenken van bier en het brouwproces. De cursus geeft u kennis om biersoorten en bierherkomst te herkennen en te beoordelen.

Bij het Bierbrevet leert u de geschiedenis van binnenlandse bieren (Heineken, Amstel, Bavaria, Grolsch, Brandt etc.) en gaat u op reis langs bieren uit België, Duitsland, Groot-Brittannië, Tjechië en vele andere landen. Voor informatie over het volgen van het Bierbrevet verwijzen wij u naar het secretariaat@wijnacademie.nl.
Het aanbod van Docenten Bier is momenteel beperkt. Informeer bij het secretariaat@wijnacademie.nl

 

Wat houdt het Bierbrevet in?

De cursus leidt u op voor het Bierbrevet (waarvoor u examen kunt doen bij De Wijnacademie). Met dit diploma bewijst u professionele kennis te hebben van Bier. Dit is een grote plus binnen slijterij, horeca of drankenhandel. Voor de bierliefhebber wordt de ervaring omtrent bierproeven nog intenser door de kennis van professioneel bier beoordelen.

U leert onder andere:

  • de kenmerken van grondstoffen voor bier
  • geschiedenis van bier
  • het distillatieproces van bier soorten
  • het geven van verkoopadvies voor bier
  • Europese wet- en regelgeving betreffende bier
  • gezondheid en verantwoord alcoholgebruik

Pin It on Pinterest

Share This