Top Navigation

Aanbevolen scholen

Aanbevolen-schoolHet is van groot belang dat de  verschillende niveaus op het gebied van wijnkennis binnen de horeca vakbekwaamheid aansluiten op de vinologenopleiding. Wij krijgen steeds beter in kaart welke scholen het beste presteren met hun lessen drankenkennis. Om dit transparant te maken, zal de Wijnacademie deze scholen binnenkort bekend maken op deze website.

Sinds 1974 is de Wijnacademie hét kennisinstituut op het gebied van wijn, dat exclusief de hoogste opleidingen voor drankenkennis biedt, zoals Vinoloog en Liquorist van de Wijnacademie. De examens worden afgenomen door de branche erkende Stichting Dranken Examens Normering. De intensivering van de samenwerking met het middelbaar beroepsonderwijs vormt onderdeel van de algemene stimulering van de drankenkennis in Nederland.

Wijnacademie Wisseltrofee

De Wijnacademie Wisseltrofee is onderdeel van een intensieve samenwerking met horecaopleiders op MBO niveau. Er wordt gestreden tussen verschillende ROC’s en Middelbare Hotelscholen. De beste leerling op niveau SDEN 3 Wijnbrevet krijgt als prijs een gratis deelname aan de vinologenopleiding, de beste leerling op niveau SDEN 2 Wijnoorkonde verdient een vervolgcursus om het toelatingsdiploma naar de vinologenopleiding te behalen.

vlnr; Hidde de Graaf (MBO Landstede), Guus Simons (De Rooi Pannen), Eric Jansen (Noorderpoort College)

De winnaars van de Wijnacademie Wisseltrofee niveau Wijnbrevet SDEN 3:

2018 MBO Landstede en De Rooi Pannen

2017 ROC Mondriaan

2016 ROC Leiden

2015 Horizon College

2014 ROC Mondriaan

De winnaars van de Wijnacademie Wisseltrofee niveau Wijnoorkonde SDEN 2:

2018 Noorderpoort college

2017 ROC Mondriaan

2016 De Rooi Pannen

2015 ROC Mondriaan

2014 De Rooi Pannen

Pin It on Pinterest

Share This